Egyéb ipari technológiák biológiai kezelése


Borászat

A klór-dioxid (ClO2) hatékonyan hasznosítható a borászatban a borkészítés minden szakaszában, beleértve az üvegezést is. A klór-dioxid segít a borkészítőknek megóvni a bort az oxidációtól, a baktériumoktól és más mikrobáktól.

Bővebben

Emulzió kezelés

Az emulzió kezelés során a klór-dioxidot fel lehet használni a kémiai oxidáció és a fertőtlenítés hatékonyságának javítására. Hatékonyan elpusztítja az emulzióban található baktériumokat és egyéb kórokozókat.

Bővebben

Erőművek

Az erőművekben a vízkezelés kulcsfontosságú a hatékony működés és a környezet védelme szempontjából. A klór-dioxid (ClO2) egyre népszerűbb választás az erőművek vízkezelésére, mivel számos előnyt kínál ezen a területen.

Bővebben

Élelmiszeripar

Az élelmiszeriparban a higiénia és a termékek minőségének megőrzése kiemelten fontos. A klór-dioxid (ClO2) egyre népszerűbb választás az élelmiszeriparban a felületfertőtlenítés, a vízkezelés és a csomagolás területén.

Bővebben

Építőipar

A klór-dioxid számos területen hatékonyan felhasználható az építőiparban. Például használható a levegőminőség javítására azzal, hogy elpusztítja a baktériumokat és vírusokat, melyek gyakran megtalálhatók a beltéri levegőben. Emellett használható víztisztításra, hogy eltávolítsa, a baktériumokat, vírusokat.

Bővebben

Fehérítés

A klór-dioxid hatékonyan használható fehérítőanyagként számos ipari alkalmazásban, például a papíriparban és textiliparban. A fehérítő hatását a klór-dioxid azon tulajdonságainak köszönheti, hogy erősen oxidáló hatású, és képes bontani a papír sárgás barna színét okozó lignint.

Bővebben

Festőipar

A klór-dioxid hatékonyan használható a festőiparban, például a festékek előállításánál és a textíliák fehérítésénél. A klór-dioxid lehetővé teszi a fehérített anyagok tisztább megjelenését.

Bővebben

Fordított ozmózisos vízkezelő rendszerek

A klór-dioxid hatékonyan használható a fordított ozmózisos (RO) vízkezelő rendszerekben, amelyek a szennyező anyagok eltávolítására szolgálnak a vízből. A klór-dioxid képes megfelelően elpusztítani a baktériumokat és a vírusokat, amelyek szennyezhetik a RO membránokat.

Bővebben

Gyógyszeripar

A gyógyszeriparban a higiénia, a szennyeződések elkerülése és a termékek minőségének megőrzése kiemelten fontos. A klór-dioxid (ClO2) egyre népszerűbb választás a gyógyszeriparban a felületfertőtlenítés, a vízkezelés és a csomagolás területén, hogy segítheti ez a vegyület a hatékonyabb és biztonságosabb gyógyszer-előállítást.

Bővebben

Hűtőtornyok és adiabatikus rendszerek

A klór-dioxid hatékonyan használható a hűtőtornyok és adiabatikus hűtési rendszerek fertőtlenítésére. Az adiabatikus hűtési rendszerek nedvesített légáramlatokat használnak, hogy hűtsék az épületet vagy a folyamatot, és nagy mennyiségű vizet használnak a működésükhöz. A hűtőtornyok ugyanígy működnek, csak nagyobb méretűek és teljesítményűek.

Bővebben

Nyitott vízrendszerek Legionella elleni védelme

A klór-dioxid hatékonyan alkalmazható a nyitott vízrendszerekben a Legionella baktérium elleni védelemre, ahol a hagyományos klórozás nem elég hatékony.

Bővebben

Olajipar

Az olajiparban a klór-dioxidot számos területen használják, például az olaj és gáz kitermelés, a csővezetékek karbantartása, a feldolgozás és a szállítás során. A klór-dioxid hatékonyan elpusztítja a mikroorganizmusokat és a kórokozókat, amelyek károsíthatják az olaj- és gázlelőhelyeket és csöveket, és csökkenti a vírusok és baktériumok terjedésének kockázatát a feldolgozási és szállítási folyamatok során.

Bővebben

Papírgyártás

A klór-dioxidot főként a papírrostok fehérítésére használják a papírgyártás során. A klór-dioxid használata lehetővé teszi a papír fehérebbé tételét, miközben minimalizálja a környezetre gyakorolt hatást, amelyet más fehérítőszerek, például a klórozott szénhidrogének okoznak.

Bővebben

Sörgyártás

A klór-dioxidot a sörgyártásban elsősorban fertőtlenítőszerként használják. Hatékonyan képes elpusztítani a baktériumokat, gombákat és vírusokat, amelyek a sörgyártás során problémát okozhatnak.

Bővebben

Tartályok, víztározók

A víztározók tisztasága és a víz minősége kritikus szempontok az egészséges ivóvíz-ellátás és a környezet védelme szempontjából. A klór-dioxid (ClO2) egyre népszerűbb választás a víztározók fertőtlenítésére, mivel számos előnyt kínál ezen a területen, és aktívan segítheti a tiszta és biztonságos vízellátást.

Bővebben

Textilipar

A textiliparban a minőség, a hatékonyság és a környezetvédelem kiemelten fontosak. A klór-dioxid (ClO2) egyre népszerűbb választás a textiliparban a vízkezelés, a színezés és a szennyvízkezelés során is.

Bővebben