Vízfertőtlenítés

Fogytán a tiszta ivóvíz

A Földön található összes víznek mindössze 1 százaléka alkalmas emberi fogyasztásra. Ezt a teáskanálnyi mennyiséget kell okosan felhasználnunk. A trendek azt mutatják, hogy nem jeleskedünk túlzottan ebben a feladatban: ebben a pillanatban is tengernyi kutat fúrnak ki azért, mert eltűnőben van a víz a meglévő kutakból, és a szennyeződések miatt sok helyen ihatatlanná vált a víz. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk ahhoz, hogy megakadályozzuk, hogy az ivóvízkészletünk a fertőzések közvetítőközege legyen.

Ám ahhoz, hogy sikerrel járjunk, változtatnunk kell a fertőtlenítéssel kapcsolatos hozzáállásunkon. Mára már tudományosan bizonyított, hogy az oly sokszor használt klór veszélyes az egészségre nézve rákkeltő hatása miatt, és még csak nem is bír el minden baktériummal. Nem véletlen hát, hogy Európa nagy részén már klór-dioxiddal fertőtlenítenek – pont, ahogyan mi is tesszük.

Olcsóbb a megelőzés, mint a probléma kezelése

Nap mint nap azon dolgozunk, hogy a birtokunkban lévő tudás és eszköztár segítségével biztonságossá és fertőzésmentessé tegyük a kis és nagy vízellátó rendszereket. Mindehhez a klór-dioxidot hívjuk segítségül, mely olyan esetekben is remekel, amikor külső szennyezés hatására sérül a víz minősége. Azon kevesek közé tartozunk a szolgáltatók között, akik kiemelt figyelmet fordítanak a fertőzések megelőzésére, ami kevésbé költséges, mint “a tűzoltás.”

A jogi szabályozás csak a legionellával számol, ám a valóság az, hogy számos olyan baktérium, vírus és gomba létezik a legionellán kívül, amelyek még akkor is kockázatot jelentenek, ha rendszeresen karbantartják a rendszert. Az efféle kórokozók megtelepedéséhez egy nap is elég, de a biofilmek sem évek alatt keletkeznek, ám éveken át fennmaradhatnak – ezért kell mindig résen lennünk! A klór-dioxid folyamatos alacsony dózisban való adagolásával gátat szabhatunk a fertőzések kialakulásának – ebből adódóan szolgáltatásunk különösen ajánlott mindazon cégek számára, amelyek emberi fogyasztásra szánt termékeket dolgoznak fel vagy állítanak elő, hisz a rossz vízminőség óriási üzleti kockázat is egyben!