Állatitatóvíz kezelés

Dutrion és itatóvíz

A klór-dioxid univerzális, széles spektrumú, biofilmek ellen is hatékony, baktérium, vírus és – gombaölőszer, melynek tudományos vizsgálatok és tanulmányok ezrei igazolták képességeit.

Mindig is problematikus volt a zárt – és a nyitott itató rendszerek fertőtlenítése, különösképp a folyamatos fertőzésmentesség fenntartása.

Ahol nincs vezetékes víz, ott bármikor megváltozhat a víz minősége. Márpedig ez a gyakoribb helyzet a költséghatékonyságra való törekvés miatt. Ilyen körülmények között nem ritka az itatóvizen keresztüli fertőzés sem, mivel képtelenség megakadályozni a külső szennyeződéseket.

A biofilm rétegek még nagyobb kihívás elé állítják az állattartókat, hisz magukban hordozzák az állandó visszafertőzés kockázatát. Egy közönséges fém vagy műanyag csőben napok alatt megvetik a lábukat, a régen használt vezetékrendszerekből pedig szinte képtelenség eltávolítani őket.

Biztonságos, szállítható, könnyen tárolható

A fentebb tárgyalt problémára kínálunk megoldásokat a Dutrion segítségével, akár automatikusan vezérelt, modern itatórendszerről, akár hagyományos itatóvíz-fertőtlenítés kialakításáról legyen szó.

A Dutrion a legbiztonságosabban szállítható, tárolható vízfertőtlenítésre is alkalmas megoldásokat kínálja egyszerűen alkalmazható felhasználási protokollokkal. Az egységnyi kiszerelések még szakképzetlen személyzet számára is egyszerűen végrehajtható keverési arányokat nyújtanak. Mivel a tabletták önkeveredést is biztosítanak, még az elégtelen hatóanyag eloszlás problémája is elkerülhető.

Mobil kiszereléseinkkel a néhány literes itatótól egészen a gigantikus méretű tartályokig képesek vagyunk megoldani a felmerülő kockázatokat és elhárítani az eseti vagy rendszeres fertőzési, netán visszafertőződési veszélyeket.