Öntözővíz kezelés

A rezisztens baktériumok fogságában: van menekvés?

Ha a mikroorganizmusok egyszer megvetik a lábukat a csőrendszerben, biztosak lehetünk abban, hogy az öntözővízzel nem teszünk jót a növényeknek – kiváltképp, ha biofilm réteggel állunk szemben! Hogy elkerüljük a lehető legrosszabb forgatókönyvet, tennünk kell azért, hogy megelőzzük a növények megbetegedését! Az öntözőberendezések külső és belső felületének fertőtlenítésével egy lépéssel mindig a kórokozók előtt járhatunk. Ám csak akkor arathatunk végső győzelmet felettük, ha olyan fertőtlenítőszert használunk, ami ellen nem képesek védelmet kifejleszteni a mikroorganizmusok.

Ez az, ami egyre nagyobb ritkaságnak számít a mezőgazdaságban: egyik napról a másikra jelennek meg olyan kórokozók, amik ellen kudarcot vallanak még a leghatékonyabbnak hitt permetezőszerek is. Tovább súlyosbítja a helyzetet, a fertőtlenítéshez használt vegyszereket csak korlátozott ideig szabad használni – a növények érésekor, valamint szállításakor már semmiképp sem lehetnek opciók a szermaradvány veszélye miatt. De akkor mi tévők lehetünk? A megoldás nem más mint a Dutrion!

Reszkessenek a rezisztens baktériumok: Itt a Dutrion!

A Dutrion azon kevés kivételek egyike, amely állja a sarat a mezőgazdaságban is – aligha létezik olyan mikroorganizmus, amivel ne bírna el. Méretszelektív vegyszer lévén legelőször a legkisebb kórokozókkal számol le, melyek rendszerint a vírusok – ezért különösen ajánlott a vírusfertőzéseknek kitett növények fertőtlenítéséhez. Míg a mikroorganizmusokkal szemben nem ismer könyörületet, addig a növényzettel igen kíméletes: nem sérti meg a növényi sejteket, és a talajban élő hasznos és szükséges flórát.

De ez még nem minden. Elejét veszi a növényi fertőzések kialakulásának is, hisz megállítja a kórokozók terjedését, szermaradványmentes védelmet biztosítva a növényzetnek. Maradt még kérdése? Forduljon szakértőinkhez, akik segítenek megtalálni az igényeihez leginkább illeszkedő, költséghatékony megoldást!